Lasersko graviranje na les

Lasersko graviranje na les

Laserski izrez ter graviranje furnirja, vezane plošče, MDF, balzovec, masivni les, lepljeni les in vse ostale vrste lesa.

Laserski izrez ter lasersko graviranje je primerno za rezanje lesa in ostalih mehkih materialov kot so na primer usnje, akrilno steklo, papir, plastike, tekstili, za izdelavo igrač, dekorativnih elementov. Pri laserskem rezanju materiala ali graviranju laser proizvaja dim, to pa zaradi nenadne izparitve materiala.

Pri rezanju in graviranju je pomembna visoka hitrost in čisti robovi. Laserski stroj omogočajo čisti rez in natančne robove tudi pri zahtevnih oblikah in grafičnih zasnovah. Prednost obdelave z lasersko gravirnim strojem je predvsem, da ni potrebe po čiščenju delcev, ker jih laser med delovanjem ne proizvaja.

Rjavo obarvani robovi, ki jih laserski žarek proizvede med delovanjem se lahko pogosto učinkovito uporabljajo v dizajnu.

Med postopkom laserskega izreza ali graviranje ni potrebna pritrditev materiala na obdelovalno mizo, kar nam prihrani čas in denar pri sami pripravi.