LASERSKO GRAVIRANJE NA KOVINO - uporabno & estetsko

Graviranje na kovino je uporabna metoda označevanja, pogosto tudi estetski poseg.

Ne glede na namen graviranja  je pomembno, da je delo opravljeno natančno in kakovostno. Za popolno zadovoljstvo s končnim izdelkom pa so nujne še nekatere druge odlike, ki so lastne le zanesljivim izvajalcem z zmogljivo opremo - mi vam to zagotavljamo!

Prednosti laserskega graviranja na kovino vključujejo:

 • Natančnost: Lasersko graviranje je lahko zelo natančno, kar omogoča ustvarjanje zapletenih vzorcev in slik.
 • Hitrost: Lasersko graviranje je lahko zelo hitro, kar je idealno za masovno proizvodnjo.
 • Trajnost: Lasersko graviranje je trajno in odporno na obrabo, kar pomeni, da bo oznaka ostala berljiva tudi v težkih pogojih.
 • Vsestranskost: Lasersko graviranje se lahko uporablja za graviranje na široko paleto kovin, vključno z nerjavečim jeklom, aluminijem, medenino in zlatom.

Graviranje in markiranje kovin - graviranje uporabnih oznak

Je vaše kovinske izdelke potrebno označiti s serijskimi številkami, jim dodati kodo, podpis?
Iz preteklih izkušenj smo se naučili, da je pri serijskem graviranju, skupaj z natančnostjo, pomembna tudi hitrost graviranja, ki omogoča, da vam želene izdelke dostavimo v čim krajšem času.

Za odlične rezultate pri graviranju oznak na kovinske izdelke poskrbijo naši natančni in zmogljivi laserski stroji, ki omogočajo hitro in zanesljivo delo.

Poleg tega se prav pri tovrstnem delu izkažejo še nekatere prednosti laserskega graviranja – gre za brezkontaktno obdelavo, pri katerem material ne bo poškodovan. Ponujamo učinkovito graviranje tudi na manjše izdelke in občutljivejše kovinske površine.

Markiranje/označevanje kovin

Markiranje/označevanje kovin je širši pojem, ki se nanaša na kateri koli postopek ustvarjanja trajnega znaka na kovinski površini. To lahko vključuje graviranje, vendar lahko vključuje tudi druge metode, kot so žigosanje, tiskanje ali lepljenje etiket.

Namen markiranja/označevanja kovin je lahko:

 • Identifikacija: Označevanje izdelka z njegovim imenom, modelom, serijsko številko ali drugim identifikacijskim znakom.
 • Sledljivost: Sledenje gibanju izdelka skozi dobavno verigo.
 • Varnost: Opozarjanje uporabnikov na nevarnosti izdelka.
 • Dekoracija: Dodajanje okrasnega vzorca ali slike izdelku.

Dekorativno graviranje na kovino

Če bi vam postavili vprašanje, kateri so tisti kovinski izdelki, ki jim lahko z gravuro povsem spremenimo izgled, verjamemo, da bi našteli vsaj nekaj njih.

Tudi če vgraviran motiv nima kakšne posebne uporabne vrednosti, je lahko le ta nadvse simpatičen. To velja za presenečenja, ki jih opremimo s šaljivimi sporočili in motivi. Nekateri kovinski izdelki (skupaj z gravuro) so kot nalašč za darilo –  kovinski vžigalnik ali prisrčnica.

Domiselna gravura lahko v darilo spremeni praktično vsak izdelek. Ustrezno obdelana kovinska površina s kvalitetno gravuro, ustvari vtis dragocenega in prestižnega darila - primerna izbira za jubilejne obletnice in druge pomembne priložnosti. Ne pozabimo na prstane in drug nakit – tudi v žlahtne kovine je možno vgravirati poljubne napise in simbole!

Na katere kovino lahko graviramo?

Lasersko graviranje omogoča gravuro na praktično vse vrste kovin.
V kolikor imate pomisleke, vam z veseljem priskočimo na pomoč z informacijami.

Obstaja več vrst graviranja kovin:

 • Mehansko graviranje:

  To je tradicionalna metoda graviranja, pri kateri se za odstranjevanje materiala uporabljajo rezila, dlesta ali druga orodja. Ta metoda je lahko zelo natančna in podrobna, vendar je lahko tudi zamudna in draga.
 • Lasersko graviranje: Ta metoda uporablja močan laserski žarek za taljenje in izhlapevanje materiala s površine kovine. Lasersko graviranje je zelo natančno in hitro, lahko pa se uporablja tudi za graviranje zapletenih vzorcev in slik.

 • Kemijsko graviranje:

  Ta metoda uporablja kemikalije za raztapljanje materiala s površine kovine. Kemijsko graviranje se pogosto uporablja za označevanje industrijskih delov, saj je lahko zelo natančno in enotno.

Prilagodimo se vašim željam in potrebam.

Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli rešitev!

068 188 115

info@drowa.si