Prodaja pleksi stekla.

Kakšen material je pleksi steklo?

Pleksi steklo je vsestranski material, ki se odlično obnese v najrazličnejših funkcijah. V primerjavi z alternativami ima obilo prednosti, običajno tudi nižjo ceno in enostavnejšo obdelavo. Vsekakor gre v mnogih primerih za idealno izbiro, zato se splača pravočasno ugotoviti, ali pride za določen projekt v poštev prav uporaba pleksi stekla.

Prosojno pleksi steklo


Za prozorno pleksi steklo se mnogi kupci odločajo prav zato, ker omogoča učinkovito prepuščanje naravne ali umetne svetlobe. Je priljubljena izbira celo za svetlobnike in druge elemente, ki so namenjeni točno tej nalogi. Jasno je torej, da je prav prozornost en izmed glavnih adutov, na katere prisegajo zahtevni uporabniki. Prozorno pleksi steklo se s svojimi prednostmi izkaže predvsem pri gradbeništvu, saj se uporablja za dopolnitev mnogih gradbenih elementov. Tu se že izkaže še ena prednost takšnega stekla – na voljo je v obliki plošč, ki jih je nadvse enostavno obdelovati in predelati v končne izdelke. Prav zato se iz prozornega pleksi stekla pogosto izdelujejo pregradne stene, vrata in podobni elementi. Poleg tega je prozorno pleksi steklo najboljša izbira povsod tam, kjer moramo zagotoviti neoviran pogled v zunanjost ali notranjost, a zaradi določenih okoliščin običajno steklo ne pride v poštev. Gre namreč za precej odporen material, ki zmore tudi večje obremenitve. O tem dovolj pove že dejstvo, da se prozorno pleksi steklo pogosto uporablja za izdelavo oken v letalih in ladjah, pa tudi za velike akvarije, terarije in podobne izdelke. Prozorno pleksi steklo je dovolj trpežno, lahko in prilagodljivo, da ga lahko uporabimo praktično povsod. Je zelo priljubljena izbira za zaščito zaslonov, lahko pa služi tudi neposredno kot projekcijska površina, kar omogoča stvaritev nekaterih zelo zanimivih učinkov. Takšno steklo lahko na različne načine osvetlimo in dosežemo nadvse živahne rezultate, priljubljene za dekoracijo in popestritev podobe prostorov.

Prozorno pleksi steklo se prodaja v obliki plošč standardnih dimenzij in debelin. A ker gre za material, ki ga je precej enostavno rezati in drugače oblikovati, izdelava izdelkov po predloženih specifikacijah običajno ne predstavlja posebnega izziva. Še posebej ne za zanesljive izvajalce, ki uporabljajo sodobno opremo za lasersko rezanje – na ta način je možno zelo natančno oblikovati tudi manjše izdelke ali pa obdelovati občutljivejše kose pleksi stekla.

V končni fazi pleksi steklo omogoča zelo veliko. Omejitve postavlja le domišljija, vse ostalo pa bo verjetno izvedljivo. Kombinacija kakovostnega materiala in primerne obdelave zagotavlja odlične končne izdelke, ki bodo nedvomno prepričali v svoji vlogi. Ker je možnosti za uporabo tega materiala v raznih panogah neskončno, bo gotovo prav vsakdo ravno v prozornem pleksi steklu našel rešitev za svoje želje in potrebe.

Uporaba pleksi stekla vsekakor ni omejena le na eno področje, skladno s širokim povpraševanjem pa je na voljo tudi izredno pestra ponudba različic stekla te vrste. Med bolj priljubljene izbire se gotovo uvršča tudi mlečno pleksi steklo, ki pokriva pomembno nišo predvsem na področju gradbeništva, pa tudi v mnogih drugih okoljih. Pogosto se izkaže, da je prav kvalitetno mlečno pleksi steklo ključni element, ki manjka pri doseganju popolnosti, zato se splača premisliti, ali se morda res prav tu skriva prava rešitev!

Mlečno pleksi steklo


Mlečno pleksi steklo se ponaša z elegantno zamegljeno površino, zaradi katere je v določenih situacijah kot nalašč za uporabo. Takšno steklo običajno ni prozorno, lahko pa je obarvano, čeprav je najbolj znana prav nežna mlečna barva. So pa na voljo različne variacije steklenih plošč, ki ponujajo različno prepustnost svetlobe, zato pa imamo tudi na voljo toliko možnih rešitev in aplikacij z uporabo tega materiala. Večinoma mlečno pleksi steklo ni namenjeno prepuščanju svetlobe oziroma služi prav temu, da zastre pogled. Ga je pa možno na različne načine razsvetliti, kar omogoča uprizoritev zelo posrečenih barvnih in svetlobnih učinkov. Mlečno pleksi steklo je lahko z osvetlitvijo ali brez zelo posrečen dekorativni element. Ima znatno estetsko vrednost, saj se že v izvorni obliki ponaša z zanimivim videzom. Če odličen izgled kombiniramo še z vsestransko funkcionalnostjo, se izkaže velika uporabna vrednost tega materiala.

Opalno pleksi steklo


Opalno pleksi steklo dopušča celo vrsto prilagoditev. Za razliko od prozornega stekla je zamegljeno, lahko tudi obarvano, za razliko od mlečnega stekla pa lahko do neke mere učinkovito prepušča svetlobo in tudi pogled. Med obema skrajnostma je seveda cel spekter, ki ga lahko izkoristimo za izdelavo poljubnih elementov, ki se bodo v svoji vlogi nedvomno odlično izkazali. Opalno pleksi steklo s svojimi optičnimi lastnostmi odpira veliko možnosti za eksperimentiranje z različnimi učinki. Možno je na primer ustvariti povsem neprosojne elemente, lahko pa to lastnost omejimo le na en del izdelka. Tako lahko izdelamo posrečene kombinacije in odgovorimo na specifične izzive, ki jih postavlja določen projekt. Največ prilagodljivosti pa opalno pleksi steklo pokaže v kombinaciji s spretno osvetlitvijo. V osnovi se lahko ta različica pleksi stekla uporablja tudi za ohišja luči in za izdelavo svetlobnikov ali oken, a najboljše rezultate dajejo namenske kombinacije z dekorativno osvetlitvijo. Možnosti so pri tem resnično brezmejne, saj lahko v steklene elemente vkomponiramo poljubno osvetlitev in brez težav tudi prilagajamo končno podobo.

Opalno pleksi steklo je lahko že v izhodišču obarvano, lahko pa njegovo podobo brez težav spremenimo z barvnimi lučmi. Zato se takšno steklo pogosto uporablja kot ohišje za razna svetila, predvsem pa za svetlobne napise, osvetljene table in podobne izdelke. Jasno je, da bo možno lastnosti opalnega pleksi stekla izkoristiti tudi v promocijske namene – prav iz tega materiala so namreč nekatere velike table in znaki, pa tudi manjši elementi, kot so stojala, značke in podobno.

Zaradi pripadajoče estetske vrednosti pa je opalno pleksi steklo kot nalašč tudi za izdelavo dekorativnih elementov. Če upoštevamo, da lahko material zelo enostavno obdelujemo in oblikujemo v poljubne oblike, se spet odpre celo morje novih domislic. Lahko gre za povsem običajno domačo dekoracijo, lahko pa z nekaj več domišljije ustvarimo tudi druge izdelke, na primer medalje, značke, celo ure in številne druge zadeve.

 

Potrebujete ponudbo?

Naše prednosti so kvaliteta ter konkurenčne cene


+386 (0) 31 713 399

info@drowa.si