Mlečno pleksi steklo

Prodaja mlečnega pleksi stekla

Uporaba pleksi stekla vsekakor ni omejena le na eno področje, skladno s širokim povpraševanjem pa je na voljo tudi izredno pestra ponudba različic stekla te vrste. Med bolj priljubljene izbire se gotovo uvršča tudi mlečno pleksi steklo, ki pokriva pomembno nišo predvsem na področju gradbeništva, pa tudi v mnogih drugih okoljih. Pogosto se izkaže, da je prav kvalitetno mlečno pleksi steklo ključni element, ki manjka pri doseganju popolnosti, zato se splača premisliti, ali se morda res prav tu skriva prava rešitev!

Posebnosti mlečnega pleksi stekla

Mlečno pleksi steklo se ponaša z elegantno zamegljeno površino, zaradi katere je v določenih situacijah kot nalašč za uporabo. Takšno steklo običajno ni prozorno, lahko pa je obarvano, čeprav je najbolj znana prav nežna mlečna barva. So pa na voljo različne variacije steklenih plošč, ki ponujajo različno prepustnost svetlobe, zato pa imamo tudi na voljo toliko možnih rešitev in aplikacij z uporabo tega materiala.

Večinoma mlečno pleksi steklo ni namenjeno prepuščanju svetlobe oziroma služi prav temu, da zastre pogled. Ga je pa možno na različne načine razsvetliti, kar omogoča uprizoritev zelo posrečenih barvnih in svetlobnih učinkov.

Mlečno pleksi steklo je lahko z osvetlitvijo ali brez zelo posrečen dekorativni element. Ima znatno estetsko vrednost, saj se že v izvorni obliki ponaša z zanimivim videzom. Če odličen izgled kombiniramo še z vsestransko funkcionalnostjo, se izkaže velika uporabna vrednost tega materiala.

vision pleksi steklo

Uporaba mlečnega pleksi stekla

Podatek o neprosojni površini mlečnega pleksi stekla že razkriva nekaj možnosti za uporabo tega materiala. Mlečno steklo ima sicer enake lastnosti kot običajno prozorno pleksi steklo, le da se razlikuje pri prepuščanju svetlobe, kar pomeni, da se lahko mlečno pleksi steklo uporablja tudi v mnogih situacijah, kjer se uporablja tudi prozorno pleksi steklo.

Posebnost mlečnega pleksi stekla pa seveda omogoča tudi uporabo tam, kjer ne želimo prozornega stekla. Prav zato se takšno steklo pogosto uporablja za izdelavo pregradnih sten in vrat, pa tudi za nekatere druge gradbene elemente in stanovanjsko opremo. Iz mlečnega pleksi stekla lahko izdelamo celo okna, svetlobnike in druge izdelke, ki so namenjeni prepuščanju naravne ali umetne svetlobe, če seveda ne želimo, da je steklo tudi prozorno – močna svetloba namreč še vedno prodre skozi mlečno površino. Mlečno pleksi steklo se pogosto uporablja tudi za izdelavo tuš kabin in podobnih pregradnih elementov, ki so namenjeni zastiranju pogleda. V takšnih primerih se material nedvomno izkaže za zelo elegantno rešitev.

Nenazadnje pa se mlečno pleksi steklo odlično obnese tudi pri poslovni uporabi, predvsem pri promociji. Iz tega materiala so izdelani številni promocijski izdelki, na primer stojala, držala in obešala, pa tudi table, napisi, oznake in podobne zadeve. Gre za cenovno ugoden in zelo prilagodljiv material, ki je za nameček tudi lep na pogled – kot nalašč torej za oblikovanje raznih promocijskih izdelkov.

Enostavno oblikovanje končnih izdelkov

Kot druge vrste pleksi stekla je tudi mlečna izvedba precej enostavna za oblikovanje, kar omogoča izdelavo najrazličnejših izdelkov po meri. Je pa mlečno steklo že v osnovni obliki estetsko zelo dovršeno in ga v tem oziru pogosto sploh ni treba naknadno obdelovati. Možno je seveda graviranje, pa tudi nekateri drugi posegi lahko pričarajo čudovite rezultate, ki dodajo le še piko na i odličnemu izgledu tega materiala.

Prijava

Ali ste pozabili geslo?

Ustvarite račun?

gdpr-image
Ta spletna stran uporablja piškotke.
Preberi več...