Zakaj se odločiti za lasersko graviranje na kovino?

Projektno sodelovanje: Mc Mobil
18 februarja, 2020
Prednosti laserskega graviranja lesa ter rezanja
17 aprila, 2020

V Kooperativi DROWA vam, znotraj pestrega izbora storitev in izdelkov, ponujamo tudi možnost laserskega graviranja na kovino. Ampak kakšen postopek je to? Katere so njegove prednosti, zanimivosti? 

Glavna značilnost laserskega graviranja je ta, da poteka na brezkontaken oz. nestičnen način. To preprosto pomeni, da pri graviranju ne prihaja do nikakršnih mehanskih poškodb ali sprememb materialov, kakor se to, zaradi fizičnega stika, dogaja pri ostalih načinih obdelave, kakor je npr. mehansko graviranje ali CNC rezkanje. Poleg tega so zaradi skoraj mikroskopske natančnosti laserja na materialih vidni vsi željeni detajli in podrobnosti … naj bodo še tako osupljivo majhni! 

Laserski žarek, ki ga uporabljamo pri graviranju na kovino, ima eno zanimivo lastnost. Namreč, tanek je toliko kot človeški las. Ta njegova tankost omogoča nešteto možnosti grafične zasnove. Gravure različnih geometrijskih oblik in velikosti so neverjetno jasno, skoraj kristalno vidne. Na izdelke lahko graviramo vse, od različnih znakov, logotipov, črtnih kod, do serijskih številk in še mnogo mnogo več … Rečemo lahko, da je pri tem edina omejitev vaša domišljija! 

Gravure, izdelane na kovini z laserjem, so praktično neuničljive. Blizu jim ne morejo ne visoke ali nizke temperature, ne visoka vlaga, ne fizične poškodbe, kot so udarci in praske. Za lasersko graviranje lahko uporabimo različne vrste kovin in litin, odvisno od naših želja in potreb. V poštev pridejo: Baker, žlahtne kovine, premazne kovine, patina, cink, zlato, krom, medenina, nerjaveče jeklo, aluminij, titan, hitrorezno jeklo, itd. Graviramo tudi na površine, ki imajo odboj. 

Izjemna prednost laserskega graviranja na kovino je v tem, da je lahko tudi do nekajkrat hitrejša od ostalih postopkov graviranja. Laser, ki imam večjo delovno površino, lahko istočasno gravira tudi do 10-krat večje število kosov! To pa seveda samodejno pomeni cenejšo obdelavo in s tem manj odvečnih stroškov. Po domače povedano: Nižje cene za vas. Močno se skrajšajo tudi dobavni roki za izdelke. Za celovito ponudbo, povezano z laserskim graviranjem na kovino (ta vključuje oblikovanje ter graverske storitve) ter za ceno storitev, ki je, to vam zagotavljamo, konkurenčno zelo ugodna, se obrnite na kooperativo DROWA.

Comments are closed.