[vc_row css=”.vc_custom_1484040110955{padding-bottom: 5px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Usnje je kot nalašč, da ga oplemenitimo s posrečeno kontrastno gravuro. Gre namreč za kvaliteten naravni material, ki v nekaterih okoliščinah velja tudi za statusni simbol. Gotovo pa bo unikaten izdelek iz pravega usnja pritegnil veliko pozornosti in občudovanja, ne glede na to, za kakšno stvar sploh gre. Še posebej seveda, če bo opazna kvalitetna gravura.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1484040110955{padding-bottom: 5px !important;}”][vc_column][vc_custom_heading text=”Graviranje na usnje” font_container=”tag:h2|font_size:20|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Usnje ima pri graviranju nekatere specifične lastnosti. Ima naravno barvo, ki določa tudi podobo gravure – večinoma graviramo na svetlejše odtenke usnja, kar pomeni, da bo preslikani motiv v temnejšem kontrastnem odtenku. Čisto možno pa je gravirati tudi na temnejše usnje, pri čemer je gravura svetlejša. Obe opciji ponujata možnost za zanimiv in posrečen končni rezultat.

Graviranje je možno na praktično vse vrste usnja, pa tudi na nekatere sorodne oziroma podobne materiale. Prevladuje seveda povpraševanje po graviranju na naravno in umetno usnje, lahko pa uporabimo tudi cepljeno usnje, grobo usnje in še nekatere druge različice.

Pomembno pa je, da je graviranje v vsakem primeru opravljeno kakovostno in natančno. Motiv mora imeti zadosten kontrast, tako da bo gravura zares izstopala in pritegnila pozornost. Prav kontrast v kombinaciji z natančnimi linijami in čistimi detajli na usnju pričara odlično gravuro.[/vc_column_text][vc_media_grid element_width=”3″ grid_id=”vc_gid:1558446976405-7f219034-46ad-5″ include=”1941,1942,1940,2060″][vc_btn title=”Želim poslati povpraševanje” style=”flat” color=”danger” size=”lg” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-envelope” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.graviranjeizdelkov.si%2Fcontact%2F|title:Kontakt||rel:nofollow”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1484040110955{padding-bottom: 5px !important;}”][vc_column][vc_custom_heading text=”Široka izbira usnjenih izdelkov” font_container=”tag:h2|font_size:20|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Graviranje na usnje je običajno namenjeno dekoraciji, saj je možno na ta način usnjene izdelke personalizirati ali drugače poljubno okrasiti. Nekateri izdelki so za takšno popestritev kot nalašč. Izstopajo na primer obeski za ključe, ki so pogosta tarča ljubiteljev personaliziranih izdelkov, pa tudi drugi usnjeni izdelki v priljubljenosti ne zaostajajo.

Iz usnja so pogosto prav izdelki, ki jih uporabljamo praktično vsakodnevno, zato je še kako dobrodošlo, če jih lahko popestrimo s kakšno posrečeno podobo. To so recimo denarnice, ki z gravuro še posebej izstopajo, enako velja za torbice in aktovke. Graviramo tudi na usnjene zapestnice, pasove, celo čevlje! Pravzaprav skorajda ni omejitev glede tega, kakšne vrste je izdelek, če le gre za ustrezno usnjeno površino.[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1484040110955{padding-bottom: 5px !important;}”][vc_column][vc_custom_heading text=”Izdelava izdelkov iz usnja” font_container=”tag:h2|font_size:20|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Ker je usnje dokaj mehak material, ga je možno učinkovito oblikovati. Režemo ga lahko kar z laserskim žarkom, torej lahko izdelamo poljubne usnjene izdelke po točnih navodilih naročnika. Lasersko rezanje usnja omogoča izdelavo dekorativnih in funkcionalnih izdelkov, kar je vsekakor vredno izkoristiti.

Pravzaprav v nekaterih primerih zelo dobro izpade tudi izrez motivov, ki predstavlja alternativo graviranju. Iz usnjenega izdelka lahko vzorce z laserskim rezanjem preprosto izrežemo, rezultat pa je lahko zelo posrečen. Seveda je veliko odvisno od tega, za kakšen izdelek gre in kakšen je motiv. Takšna tehnika se najbolje obnese na pasovih, obeskih, tudi na denarnicah in primerljivih ploščatih ter tankih usnjenih izdelkih.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1484040110955{padding-bottom: 5px !important;}”][vc_column][vc_custom_heading text=”Promocijski izdelki iz usnja” font_container=”tag:h2|font_size:20|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Ker so gravure na usnju zelo prestižne in privlačne, je ta opcija kot nalašč tudi za izdelavo promocijskih izdelkov. Na usnje graviramo logotipe, slogane ter druge simbole in napise, pravzaprav je izbira motivov praktično neomejena. V kombinaciji z možnostjo rezanja oziroma oblikovanja usnjenih izdelkov je to izvrstna možnost za izdelavo učinkovitih promocijskih izdelkov in poslovnih daril. Veliko dodatno vrednost imajo namreč prav domiselni unikatni izdelki, če so seveda opremljeni s kakovostno gravuro.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]