Rotacijsko graviranje kozarcev in steklenic

Za graviranje mora biti površina običajno ravna in gladka, kar pri kozarcih in steklenicah seveda ni mogoče. Na srečo pa sodobne naprave in inovativne tehnike ponujajo rešitev tudi za ta izziv. Na kozarce in steklenice lahko graviramo s posebno rotacijsko tehniko, s katero je možno izkoristiti celotno površino izdelka, tako pa lahko vgraviramo povsem poljubne motive in vzorce. Gravuro lahko ustvarimo kar okoli celotnega obsega kozarca, kar zagotavlja posebej zanimiv efekt.

Rotacijsko graviranje na steklo odpira številne možnosti tistim, ki bi želeli na kozarce in steklenice vgravirati kakšne večje ali kompleksnejše motive. Brez težav lahko ugodimo prav vsem željam, graviramo celo na kakšne bolj nenavadno oblikovane kozarce in steklenice!

Stekleni izdelki veljajo za dragocene in prestižne, še posebej, če imajo elegantno vgravirane podobe ali vzorce. Nič čudnega torej, da se najbolj zahtevni naročniki odločijo prav za graviranje na steklo, saj so rezultati zelo prepričljivi, končni izdelki pa naravnost navdušujoči. Graviramo vse vrste steklenih izdelkov, od kozarcev in steklenic do raznih dekorativnih in funkcionalnih izdelkov.

Izjemne možnosti oblikovanja

Res je, da stekla zaradi refleksivne površine in občutljivosti materiala ne moremo preprosto rezati. A z inovativnimi tehnikami in zmogljivo opremo lahko graviramo na vse mogoče steklene izdelke, tudi tiste, ki imajo nepravilno oblikovane steklene površine. To pomeni, da so možnosti oblikovanja še vedno povsem odprte domišljiji naročnika. Nenazadnje je možno tudi z graviranjem bistveno spremeniti podobo izdelka, ki v izhodišču morda ni bil posebej zanimiv, bo pa po končanem delu nedvomno naravnost osupljiv.

Poleg steklenic in kozarcev je na voljo še cela vrsta steklenih izdelkov, ki jih lahko opremimo s prestižno gravuro. Zelo dobra ideja je graviranje na steklen nakit, pri čemer lahko graviramo tako napise kot simbole. Pogosto lahko z graviranjem oplemenitimo tudi razne dekorativne izdelke, ki v izhodišču s steklom sicer pritegnejo pozornost, a šele z ustrezno gravuro res zadostijo svojemu namenu.

Možno je gravirati tudi na večje steklene površine, na primer stekla za mize, pa tudi na ogledala in podobne izdelke. Tu se spet odpira cel spekter možnosti, tako za osebno kot za poslovno uporabo.

Natančna gravura za popoln videz steklenega izdelka

Kompleksni vgravirani motivi imajo na steklu še posebej prestižen učinek. In to ne le na kozarcih in steklenicah, temveč prav na vseh steklenih površinah. Domiselna dvobarvna gravura se odlično obnese, če je seveda ustrezno prenesena na stekleno površino.

Tudi pri steklu je ključnega pomena natančnost graviranja. V poštev pridejo samo zanesljive laserske naprave pod nadzorom izkušenega izvajalca. Zaradi optičnih lastnosti stekla lahko namreč popoln končni rezultat zagotovi le popolna natančnost pri delu. Lasersko graviranje omogoča precizno preslikovanje še tako kompleksnih motivov, prav tanke linije in drobni detajli pa zaokrožujejo popolno podobo gravure na steklu.

Serijsko graviranje na steklo

Z zmogljivimi in zanesljivimi napravami za lasersko graviranje lahko brez težav ugodimo tudi zahtevnejšim naročnikom. Možno je celo serijsko graviranje na steklo, kar je idealna rešitev za vinarje, pivovarje in druge stranke, ki potrebujejo večje število elegantno graviranih steklenic ali kozarcev. V tem primeru je delo tudi hitro in zanesljivo opravljeno, kar je pri večjih naročilih vedno dobrodošla prednost.

 

Potrebujete ponudbo?

Naše prednosti so kvaliteta ter konkurenčne cene


+386 (0) 31 713 399

info@drowa.si