Lasersko graviranje in označevanje kovin

Graviranje na kovino je v mnogih situacijah nadvse uporabna metoda označevanja, pogosto pa tudi čisto estetski poseg. Ne glede na to, kakšen je pravzaprav namen graviranja, pa je pomembno, da je delo opravljeno natančno in kakovostno. Za popolno zadovoljstvo s končnim izdelkom pa so nujne še nekatere druge odlike, ki so lastne le zanesljivim izvajalcem z zmogljivo opremo.

Graviranje uporabnih oznak

Kovinske izdelke je treba pogosto označiti z različnimi oznakami, na primer serijskimi številkami, kodami in drugimi informacijami. Pri takšnih opravilih pride do izraza predvsem hitrost graviranja, saj gre običajno za celo serijo izdelkov, seveda pa je še vedno nepogrešljiva natančnost, saj morajo biti informacije povsem jasne in nedvoumne.

Za odlične rezultate pri graviranju oznak na kovinske izdelke poskrbijo natančni in zmogljivi laserski stroji, ki omogočajo hitro in zanesljivo delo. Poleg tega se prav pri tovrstnem delu izkažejo še nekatere prednosti laserskega graviranja – gre za brezkontaktno obdelavo, tako da material okoli gravure ni poškodovan ali deformiran, poleg tega pa je možno na tak način učinkovito gravirati tudi na manjše izdelke in občutljivejše kovinske površine.

Dekorativno graviranje na kovino

Cela vrsta kovinskih izdelkov pa kar kliče po tem, da jih z gravuro zgolj polepšamo. Tudi, če vgraviran motiv nima kakšne posebne uporabne vrednosti, je lahko neprecenljiv. To še kako velja za darila in presenečenja, ki jih pogosto opremimo z osebnimi sporočili in prilagojenimi motivi. Prav nekateri vgravirani kovinski izdelki so kot nalašč za darilo – na primer kovinski vžigalnik ali pa prisrčnica.

Domiselna gravura lahko v darilo spremeni praktično vsak izdelek. Ustrezno obdelana kovinska površina z ustrezno gravuro ustvari vtis dragocenega in prestižnega darila, ki je primerna izbira tudi za jubilejne obletnice in druge pomembne priložnosti. Ne pozabimo na prstane in drug nakit – tudi v žlahtne kovine je možno vgravirati poljubne napise in simbole!

Promocijski izdelki iz kovine

Zelo pogosto pa se graviranje na kovino uporablja za promocijske namene. Tiskanje logotipov in sloganov na kovinske izdelke namreč zagotavlja izvrstne rezultate, deloma prav zaradi prestižnega izgleda in kakovosti končnih izdelkov. Graviranje na kovino pride najbolj v poštev pri izdelavi promocijskih pisal in drugih pisarniških pripomočkov, seveda pa je izbira skorajda neomejena. Kot posrečeno poslovno darilo se izkažejo še mnogi drugi kovinski izdelki, v zadnjem času so priljubljeni na primer USB ključki in druge naprave s kovinskim ohišjem.

Nenazadnje pa ima graviranje na kovino še eno pomembno vlogo v poslovnem svetu – omogoča izdelavo tablic, značk in drugih oznak, ki se uporabljajo na delovnih mestih in v podobnih okoljih. Tudi tu se posrečeno razmerje med funkcionalnostjo in estetiko izkaže za neprecenljivo, zato se splača izdelavo takšnih izdelkov zaupati zanesljivim strokovnjakom!

 

Potrebujete ponudbo?

Naše prednosti so kvaliteta ter konkurenčne cene


+386 (0) 31 713 399

info@drowa.si