Lasersko rezanje in graviranje na mehke materiale

na področju mehkih materialov, kot so: vezane plošče, MDF, balzovec, usnje, papir, karton, tekstil in vse ostale vrste lesa.

mehki-materiali-graviranje

Laserski izrez ter lasersko graviranje je primerno za rezanje lesa in ostalih mehkih materialov kot so na primer usnje, akrilno steklo, papir, plastike, tekstili, za izdelavo igrač, dekorativnih elementov. Pri laserskem rezanju materiala ali graviranju laser proizvaja dim, to pa zaradi nenadne izparitve materiala.

Pri rezanju in graviranju je pomembna visoka hitrost in čisti robovi. Laserski stroj omogočajo čisti rez in natančne robove tudi pri zahtevnih oblikah in grafičnih zasnovah. Prednost obdelave z lasersko gravirnim strojem je predvsem, da ni potrebe po čiščenju delcev, ker jih laser med delovanjem ne proizvaja.

Rjavo obarvani robovi, ki jih laserski žarek proizvede med delovanjem se lahko pogosto učinkovito uporabljajo v dizajnu.

Med postopkom laserskega izreza ali graviranje ni potrebna pritrditev materiala na obdelovalno mizo, kar nam prihrani čas in denar pri sami pripravi.

Lasersko graviranje ter razrez usnja

usnje je primerno za graviranje logotipov, besedil, fotografij ...

Z laserskim žarkom lahko usnje režemo in graviramo brez pritrjevanja materiala na delovno mizo. Laser robov ne poškoduje ali cefra.

Laserski žarek usnje izžiga in tako nastane kontrast med usnjeno površino ter izžganim delom. Sama barva gravure je odvisna od uporabljenega usnja, običajno pa je gravirani del temnejše barve. Usnje je primerno za graviranje logotipov, besedil, fotografij …