Lasersko graviranje ter rezanje mehkih materialov

Mehki materiali so izredno primerni za oblikovanje različnih izdelkov, pika na i pa je seveda lepa gravura. Na ta način lahko izdelamo najrazličnejše izdelke za osebno ali poslovno rabo, lahko pa tudi preprosto za dekoracijo. Ker so možnosti praktično neomejene, naše zmožnosti pa prav tako, lahko ugodimo še tako zahtevnim željam.

Spekter mehkih materialov

Nesmiselno bi bilo opredeljevati mehke materiale s konkretnim seznamom. V poštev namreč pridejo najrazličnejši materiali, ki jih je možno enostavno oblikovati z laserskim rezanjem. Na voljo je zelo širok spekter, kar je vsekakor po godu zahtevnim naročnikom.

Med mehkimi materiali najdemo tiste, ki bi jih že po nazivu v tej skupini pričakovali. Na primer tekstil, usnje in razne pene. Poleg tega se v to kategorijo uvrščajo še plastične in druge umetne mase, ki že same po sebi ponujajo celo zakladnico možnosti, pa tudi različne gume. Za konec pa navedimo še papir, filme, folije in podobne materiale – tudi ti so zelo priljubljena izbira med tistimi, ki se zanimajo za lasersko oblikovanje in graviranje izdelkov.

Domiselne rešitve za garantirano zadovoljstvo

Rezanje in graviranje na mehke materiale lahko uporabimo za izdelavo zelo domiselnih izdelkov. Namesto, da bi papir potiskali, ga lahko na primer izrežemo v poljubnih vzorcih. Lasersko izrezovanje papirja omogoča enostavno izdelavo čudovitih izdelkov, na ta način pa lahko popestrimo tudi vizitke, letake in druge podobne izdelke. Enako seveda velja tudi za druge mehke materiale, ki spodbujajo sproščanje kreativnosti in zagotavljajo zadovoljstvo z osupljivimi končnimi izdelki!

Možnosti rezanja in graviranja

Zbirka mehkih materialov je torej res pestra, še bolj pestra pa je izbira glede možnosti oblikovanja. Lasersko rezanje mehkih materialov omogoča povsem poljubno oblikovanje teh materialov v končne izdelke najrazličnejših oblik. To je idealna možnost za tiste, ki iščejo povsem unikatne in popolnoma prilagojene izdelke, na primer nalepke, obeske, dekorativne predmete in druge izdelke. Pri mehkih materialih je lasersko rezanje nadvse učinkovito, saj ne gre za posebej trde ali odporne materiale, zato pridejo vse prednosti laserske obdelave še posebej do izraza.

Lasersko graviranje na mehke materiale ponuja prav toliko privlačnih opcij. Vse omenjene materiale je namreč možno enostavno polepšati z gravuro! Lasersko graviranje omogoča natančno preslikavo poljubnih motivov na vse mogoče površine, v vsakem primeru pa bo končana podoba naravnost navdušila s prepričljivim kontrastom in razločnimi detajli.

Najboljši možni rezultati laserskega rezanja in graviranja

Prav pri mehkih materialih pridejo zmogljivosti opreme za lasersko rezanje in graviranje najbolj do izraza. A seveda le v primeru, da se uporablja zanesljiva oprema, delo pa opravlja izkušen in spreten izvajalec. S sodobnimi in zmogljivimi napravami zagotavljamo kar najboljše možne rezultate pri laserskem rezanju in graviranju, kar je pri teh storitvah ključnega pomena.

V veliki meri o kakovosti končane gravure odloča natančnost. Podrobnosti morajo biti zvesto preslikane, brez napak ali popačitev. Laserska obdelava omogoča izredno precizno graviranje, tako da lahko zanesljivo preslikamo tudi najbolj kompleksne motive, ki vsebujejo drobne elemente in druge zahtevne detajle. Poleg tega mora biti gravura tudi kakovostna in kontrastna – tudi to je v veliki meri odvisno od opreme, pa tudi od izvajalca, ki mora znati motiv ustrezno prenesti na izbrano površino.

Tako pri rezanju kot pri graviranju bodo s kakovostno opremo pod strokovnim nadzorom končni izdelki brezhibni. Robovi bodo povsem čisti, gravura pa natančna in elegantna, brez poškodb in deformacij materiala. To pomeni, da se lahko brezskrbno lotimo prav vsakega izziva, ki ga prinaša rezanje in graviranje na mehke materiale.

 

Potrebujete ponudbo?

Naše prednosti so kvaliteta ter konkurenčne cene


+386 (0) 31 713 399

info@drowa.si